top of page
  • Εικόνα συγγραφέαA+ Energy

Ολοκληρωμένο έργο ψύξης, θέρμανσης και παραγωγής ζεστών νερών χρήσης, στην Αρτέμιδα.

Έγινε ενημέρωση: 4 Οκτ 2020


Ακόμη ένα έργο το οποίο ανατέθηκε εξ ολοκλήρου στην A+ Energy.

Μονοκατοικία στην Αρτέμιδα χωρίς θέρμανση. Αρμοδιότητά μας, η μελέτη, ο σχεδιασμός, η προμήθεια και η εγκατάσταση, ολοκληρωμένου συστήματος ψύξης και θέρμανσης, με τριφασική, monoblock Αντλία Θερμότητας HITACHI YUTAKI-M RASM-4NE, απόδοσης 11 kW.

Η Αντλία Θερμότητας συνεργάζεται με δοχείο αδράνειας ειδικό για ψύξη, AUSTRIA EMAIL WPPS 200lit., χωρητικότητας 200 λίτρων, με δεύτερο κυκλοφορητή WILO YONOS PICO, κιτ προμονωμένων συλλεκτών GEOTHERM, ειδικό για ψύξη και Slim Fan Coils δαπέδου, εμφανούς τύπου, INNOVA SL.

Για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης, τοποθετήθηκε η σίγουρη λύση της Novart. Ηλιακός θερμοσίφωνας διπλής ενέργειας SANTE SP II 200/4.0, χωρητικότητας 200 λίτρων, με 2 συλλέκτες συνολικής συλλεκτικής επιφάνειας 4 m2.


Η Αντλία Θερμότητας τοποθετήθηκε με αντικραδασμικές βάσεις πάνω σε χειροποίητη μεταλλική βάση, χημικά αγκυρωμένη στο μπετόν της οικίας, η οποία θα ενισχυθεί με μπετόν, έπειτα από εργασίες που θα γίνουν στο αποχετευτικό δίκτυο της οικίας, στο μέλλον. Επίσης, το ανέβασμα των σωληνώσεων για τον ηλιακό θερμοσίφωνα, έγινε με σωληνώσεις οι οποίες είναι μονωμένες και περασμένες μέσα σε σωλήνα PVC, διατομής Φ100, για καλαίσθητο αποτέλεσμα.


Οι εξωτερικές σωληνώσεις της κεντρικής στήλης για την ψύξη και τη θέρμανση, καλύφθηκαν με λευκή μόνωση με προστασία UV, πάχους 13mm.


Στο υπόγειο της οικίας, εγκαταστάθηκε ο υποπίνακας, ο οποίος αφορά αποκλειστικά στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της αντλίας θερμότητας, των Fan Coil, του κυκλοφορητή και της εφεδρικής τριφασικής ηλεκτρικής αντίστασης που εγκαταστήσαμε στο δοχείο αδράνειας, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση βλάβης της αντλίας θερμότητας, εφόσον είναι ενεργοποιημένη σε λειτουργία θέρμανσης.


Μπαίνοντας στο υπόγειο, το πρώτο που βλέπουμε είναι το φίλτρο νερού SYR RATIO DFR με μειωτή πίεσης και μανόμετρο, που τοποθετήσαμε στην κεντρική παροχή νερών χρήσης.


Όλες οι σωληνώσεις νερών χρήσης, κυκλωμάτων ψύξης - θέρμανσης και παροχών ρεύματος για τα Fan Coil, πέρασαν στην οροφή του υπογείου, με ανεβάσματα στα σημεία που εγκαταστάθηκαν τα Fan Coil.


Οι σωληνώσεις της κεντρικής στήλης από την αντλία θερμότητας, έρχονται στον εσωτερικό χώρο με μαύρες μονώσεις, πάχους 13mm και καταλήγουν στο δοχείο αδράνειας της AUSTRIA, με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα. Κλαπέτα αντεπίστροφα για εξασφάλιση μονόπλευρης ροής στο κύκλωμα της αντλίας θερμότητας και διπλό φίλτρο της ICMA (σίτας και μαγνητικό) για μέγιστη καθαρότητα του κυκλώματος. Η συνέχεια του δικτύου, περιλαμβάνει τον κυκλοφορητή WILO YONOS PICO, που οδηγεί το νερό του κυκλώματος στους συλλέκτες των κυκλωμάτων.


Μαζί με τον αυτόματο πλήρωσης της ICMA και το δοχείο διαστολής της REFLEX, τοποθετήθηκε στο δοχείο αδράνειας και θερμόμετρο για τον οπτικό έλεγχο της θερμοκρασίας του αποθηκευμένου νερού σε αυτό, όπως και το απαραίτητο εξαεριστικό.


Μετά προχωράμε με το προμονωμένο κιτ συλλεκτών της GEOTHERM, το οποίο είναι ειδικό για ψύξη και θέρμανση, με ένδειξη της θερμοκρασίας νερού στο κύκλωμα. Από εκεί γίνεται η διανομή ανά Fan Coil. Φωτογραφίες από τα Fan Coil, θα ανεβάσουμε μετά από ανακαίνιση που θα πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό της οικίας.


Τέλος, σειρά έχει ο ηλιακός θερμοσίφωνας SANTE SP II 200/4.0, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην ταράτσα της οικίας.


Οι σωληνώσεις είναι καλυμμένες με λευκή μόνωση, με προστασία UV, περασμένες μέσα σε σωλήνωση PVC διατομής Φ100, σε όλο το ανέβασμα μέχρι τον ηλιακό. Οι βάσεις του ηλιακού είναι περασμένες με σιλικόνη και ελαστομερές μονωτικό, για να μην περάσει υγρασία από την πλάκα στο εσωτερικό της οικίας.


Για προστασία από εγκαύματα, για εξοικονόμηση ενέργειας και για τη μέγιστη εκμετάλλευση της απόδοσης του ηλιακού θερμοσίφωνα, τοποθετήσαμε τρίοδη θερμοστατική βαλβίδα ανάμειξης της ICMA.



102 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page