top of page
  • Εικόνα συγγραφέαA+ Energy

Ηλιακός Sante SP II 160/2.3, μέσω «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον», στο Χαλάνδρι


Μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον», ανατέθηκε στην A+ Energy, η εγκατάσταση του ηλιακού Sante SP II 160/2.3, της Novart. Ηλιακός με χωρητικότητα δοχείου 160 λίτρων, διπλής ενέργειας, με επιλεκτικό συλλέκτη επιφάνειας 2,3 m2.



Στο συγκεκριμένο έργο, απεγκαταστάθηκε ο παλαιός ηλεκτρικός θερμοσίφωνας που ήταν εγκατεστημένος στο πατάρι της οικίας. Στη συνέχεια, επιλέξαμε το ιδανικότερο σημείο για τη σύνδεση των παροχών των νερών χρήσης του ηλιακού, που είχαμε να εγκαταστήσουμε. Έτσι, ξεκινήσαμε τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες, για να ανεβάσουμε στην ταράτσα τις αναμονές για την παροχή ρεύματος της ηλεκτρικής αντίστασης και της παροχής των νερών χρήσης του ηλιακού, μέσω του φωταγωγού της πολυκατοικίας.




Έπειτα, επιλέξαμε τη θέση που θα εγκαθιστούσαμε τον ηλιακό. Στήσαμε τη βάση του, τοποθετώντας σιλικόνη στεγανοποίησης και ελαστομερές μονωτικό στα σημεία που ανοίχτηκαν τρύπες, για να αποτρέψουμε πιθανό πέρασμα υγρασίας στο ταβάνι της οικίας. Σειρά είχε το δοχείο του ηλιακού, το οποίο εγκαταστάθηκε και συνδέθηκε με τις αναμονές νερών χρήσης που ανεβάσαμε στην ταράτσα, με σωληνώσεις επενδεδυμένες με λευκή μόνωση με προστασία UV . Αφού συνδέθηκε, ανοίξαμε τις παροχές των νερών χρήσης, για να γεμίσει το δοχείο και να φεύγει ο αέρας μέσα από το κύκλωμα του δοχείου και των σωληνώσεων και προχωρήσαμε στην εγκατάσταση του συλλέκτη.




Τελειώνοντας την εγκατάσταση, συνδέσαμε το συλλέκτη με το δοχείο, γεμίσαμε με διάλυμα ηλιοθερμικού υγρού (προπυλενογλυκόλης) το κύκλωμα των συλλεκτών, το εξαερώσαμε και στη συνέχεια τοποθετήσαμε το δοχείο διαστολής και τη βαλβίδα ασφαλείας στο δοχείο, για να αρχίσει η ηλιακή παραγωγή ζεστών νερών χρήσης. Οι εργασίες μας τελείωσαν με τη σύνδεση της παροχής ρεύματος στην ηλεκτρική αντίσταση του δοχείου και τη ρύθμιση του θερμοστάτη της. Περιμένοντας να ελέγξουμε την απόδοση του ηλιακού, φροντίσαμε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διαδικασίες καθαριότητας, για να παραδώσουμε όλα τα σημεία που εργαστήκαμε, όπως τα βρήκαμε.


40 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page