top of page
  • Εικόνα συγγραφέαA+ Energy

Σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας ζεστών νερών χρήσης Tesy, στη Ροδόπολη

Έγινε ενημέρωση: 16 Μαΐ 2020


Ακόμα ένα έργο, το οποίο ανατέθηκε στην A+ Energy. Εγκατάσταση συστήματος βεβιασμένης κυκλοφορίας ζεστών νερών χρήσης, της Tesy. Boiler λεβητοστασίου, τριπλής ενέργειας, χωρητικότητας 300 λίτρων, με ειδικό εναλλάκτη θερμότητας μεγάλης επιφάνειας και υψηλής απόδοσης, σε συνεργασία με τρεις ηλιακούς συλλέκτες, με επιλεκτική επιφάνεια 2,5 m2 έκαστος.



Αρχικά, απεγκαταστάθηκε το παλαιό Boiler λεβητοστασίου, διπλής ενέργειας, που ήταν εγκατεστημένο στο λεβητοστάσιο, στην ίδια θέση που τοποθετήθηκε το νέο. Στη συνέχεια, επιλέξαμε το ιδανικότερο σημείο για την τοποθέτηση των ηλιακών συλλεκτών, που είχαμε να εγκαταστήσουμε. Έτσι, ξεκινήσαμε τις εργασίες, για να ανεβάσουμε στην ταράτσα, τις σωληνώσεις του ηλιοθερμικού κυκλώματος (Σωληνώσεις ανοξείδωτες, διαμέτρου DN20, με μόνωση πάχους 13mm, περασμένες μέσα σε πλαστική σωλήνωση υδρορροής 6x10).



Έπειτα, επιλέξαμε τη θέση που θα εγκαθιστούσαμε το Solar Kit, με τον κυκλοφορητή και το διαφορικό θερμοστάτη του συστήματος. Αφού τα τοποθετήσαμε, πραγματοποιήσαμε όλες τις συνδέσεις των σωληνώσεων και των καλωδίων για τα αισθητήρια και την παροχή ρεύματος.



Τελειώνοντας την εγκατάσταση, γεμίσαμε με διάλυμα ηλιοθερμικού υγρού (προπυλενογλυκόλης) το κύκλωμα των συλλεκτών, το εξαερώσαμε και ξεκίνησε η ηλιακή παραγωγή ζεστών νερών χρήσης.



Περιμένοντας να ελέγξουμε την απόδοση του συστήματος, φροντίσαμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε να παραδώσουμε όλους τους χώρους ,όπως τους παραλάβαμε στην αρχή του έργου. Έτσι, ακόμα μία ενεργειακή αναβάθμιση, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.



78 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page